Monday, June 25, 2007

D.C. again

Je pondělní ráno a to znamená, že máme volno ! Zpoza okna se zdá, že je venku přívětivé počasí … je ale dusno.Sedáme na autobus a jedeme směr Pentagon, kde měníme za metro.

Dostáváme se do National Washington D.C. ZOO. Je to příjemné, vstup je zdarma a navíc nás čeká místní specialita - chov Pand velkých. Ten patří k nejlepším na světě!
Prošli jsme celou ZOO, ale stejně mi nejvíc utkvívají v paměti veverky. Veverka na trávě, chodníku, v popelnici … jsou všude a je jich moře!

Vydáváme se do Adams Morgan. Tato část Washingtonu je jiná, než ve které bydlíme. Široká ulice je lemována desítkami klubů různých barev u kterých postávají silná americká auta. Večerních mejdanů se účastní většina studentů, kteří údajně rapidně sníží věkový průměr. Konečně si připadám jako bych šel ulicemi, kde se točila řada filmů.

Procházíme dále, míjíme Čínskou ambasádu, Albánskou, Iráckou … Českou jsme však nenašli. Stejně se nám nepodařilo objevit sochu T.G.M. která je někde v blízkosti Bílého domu.

Dupont Circle, příjemné místo kde se na chvíli zastavíme se nám zalíbí. Stín ze stromoví, plno posedávající a polehávající mládeže a kamenné stolečky obsazené hráči šachu. Do toho všeho zaznívá Bonnie Tyler. Krása!

Pokračujeme směrem k památníku Vietnamu. Míjíme 70 kamenných tabulí do kterých je vytesáno na 60 000 jmen vojáků kteří padli v této válce.
Nedaleko tohoto památníku objevujeme jiný a sice války v Koreji.

Den končíme u Jefferson Memorial. Je nápadně podobný Lincolnově památníku a tak se probíjíme přes tucty školních výletů směrem domů.

V devět hodin večer padáme únavou.

No comments: